Yritys Tuotteet Yhteystiedot Galleria Toimitusohjeet Palaute Verkkokauppa
 
 
Toimitusohjeet   Aineiston toimitus

Aineistot voi lähettää Lipputehtaalle joko sähköisessä muodossa, valokuvina tai hyvälaatuisina piirroksina. Valokuvista, piirroksista ja vanhoista lipuista voimme tarvittaessa piirtää tarkat digitaaliversiot, jolloin niistä saa laadukkaita lippuja ilman kokorajoitteita. Välillä digitaalikuvat ovat liian pieniä tulostettavaksi, jolloin on tarpeen korjata aineisto piirtämällä kuva uudestaan.


Tiedostot

Suosittelemme aineiston toimittamista tiedostomuodossa. Suuremmissa yhtiötunnuksissa, lipuissa ja vaakunoissa toimivat parhaiten vektorimuotoiset kuvat. Vektorikuvia voi skaalata kuinka suureksi tahansa ilman että laatu kärsii.

Yleisiä vektorikuvamuotoja ovat illustrator (.ai), adobe pdf (.pdf), freehand, svg ja eps.

Pikselikuvat taas eivät juurikaan kestä suurentamista. Jos aineisto on pikselikuvaa, varmista että lähetät mahdollisimman ison alkuperäistiedoston tulostettavasta tunnuksesta tai grafiikasta.
Pikselikuvissa resoluutio riippuu lipun koosta. Suuremmissa lipuissa resoluutioksi riittää 100 dpi, ja vähintään 50 dpi. Pienissä pöytälipuissa taas resoluution on hyvä olla vähintään 200 dpi.
Helpoin tapa tarkistaa onko kuva riittävän iso, on lähettää se meille sähköpostilla.

Yleisiä pikselikuvamuotoja ovat jpg, tiff, png ja photoshop psd.

Vektori
Vektorikuva
Pikseli
Suurennettu pikselikuva


Aineiston korjaus

Vanhojen lippujen, valokuvien ja pienikokoisten digikuvien korjaaminen vektorikuviksi kestää yleensä tunnista pariin, riippuen kuvan monimutkaisuudesta. Korjaaminen on välttämätöntä, jos aineistossa ei ole mukana digitaalisia tiedostoja, tai jos ne ovat liian pienikokoisia.


Värit

Lipun värimääritykset voi antaa muodossa RGB, CMYK tai Pantone PMS.

Paras tapa aineistojen värimäärittelyyn ovat PMS-väriarvot. Lipputehtaan koneet käyttävät prosessivärejä, mutta tarkimpaan lopputulokseen päästään vertaamalla koetulosteita Pantonen-värikarttaan.

RGB-kuvat on hyvä lähettää väriprofiililla Adobe RGB.


Leikkuuvarat ja -merkit

Aineistoihin ei tarvitse lisätä leikkuuvaroja eikä leikkuumerkkejä. Teemme itse lippuihin tarvittavat saumavarat.


Fontit

Jos aineisto sisältää tekstiä, joka on yhä fonttimuodossa, se kannattaa muuntaa vektorimuotoon. Kaupallisten fonttitiedostojen lähettäminen saattaa rikkoa tekijänoikeuksia.


Aineiston toimitusohjeet PDF-muodossa: toimitusohjeet.pdf

 
 
 
Helsingin Lipputehdas Oy Karvaamokuja 4   00380 Helsinki Ma - Pe   8 - 16
puh. +358 9 561 7220 helioy@helsinginlipputehdas.fi